Verblijf & Activiteiten in het WKZ

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) vinden we dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek. Maar voor de kinderen in het WKZ is dit niet vanzelfsprekend. Onderzoeken zijn helaas vaak vervelend en veel kinderen voelen zich eenzaam, angstig en onzeker. Wij doen er alles aan om de kinderen af en toe even te laten vergeten dat ze ziek zijn. En we kiezen voor actief herstel door kinderen te laten bewegen. Bewegen is goed, zelfs als je in het ziekenhuis opgenomen bent. Een kindvriendelijke omgeving en de wekelijkse (beweeg)activiteiten helpen daarbij. Ze dragen bij aan het herstel, de sociale ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de kinderen.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Kinderen zijn slim en begrijpen best veel, maar hebben vaak nog geen uitleg gehad op school over hoe hun lichaam in elkaar zit. Waar zit welk orgaan, welke organen heb je uberhaupt en waarom zijn ze belangrijk en wat doen ze? Door dit op een spelende manier aan ze uit te leggen kunnen we ze helpen met de verwerking van hun ziekte en de gevolgen ervan. Dit willen we doen door educatief medisch speelgoed te ontwikkelen in de vorm van 'Lot de Marmot'. Helaas valt dit buiten de reguliere zorgbudgetten en daarom hebben we jouw hulp nodig. Help je mee? Lot de Marmot Wij gebruiken hierbij het beeld van een Marmot die aansluit bij de dierthema’s van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Lot de Marmot is heerlijk zacht om mee te kroelen, maar ook erg interessant om het lichaam mee te onderzoeken. Stoere Lot is dol op het beklimmen van bergen. Deze bergen staan symbool voor het bedwingen van een ziekte en de gevolgen ervan op latere leeftijd. Het speelgoed Het duurzaam speelgoed en lokaal geproduceerde speelgoed gaat kinderen op een speelse manier laat zien waar de organen in hun lichaam zitten en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dit zal in diverse vormen ontwikkeld worden, van kleurplaten en knip-en plakplaten tot houten legpuzzels, “dr. Bibber” en 3D-beeldjes waar organen in en uit kunnen worden gehaald. Het speelgoed is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Lot leent zich voor patiëntjes, familieleden en voor onderwijs op scholen en kinderdagverblijf. Bijvoorbeeld binnen een project of een themaweek ‘Mijn lijf’ of ‘De dokter in de klas’. Hoe kun je ons helpen? Dit project is een initiatief van Bas Veersema, Freek Hoebeek, Fieke Terstappen en Titia Lely (allen onderzoekers binnen de divisie Vrouw en Baby met een focus op het vroege leven). We zijn al begonnen met speelgoed-demo’s, maar hebben financiële ondersteuning nodig om Lot de Marmot verder te laten groeien. De donaties zullen gebruikt worden om onderwijsmateriaal te ontwikkelen die passen bij verschillende leeftijden. Help je mee om Lot de berg over te klimmen? Doneer dan of start je eigen actie. Dank je wel! 
Bekijk alle

Van jong tot oud: iedereen kan in actie komen voor het UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Kies iets wat goed bij je past, dan wordt jouw actie geheid een succes. Velen ging je voor, dus laat je inspireren en kom ook in actie!

Kom in actie
Bekijk alle

Lies

08-12-2023 | 14:47 Aan: Samen met de dromendaris naar de top van de Kilimanjaro Mijn dochter slaapt elke nacht met haar dromedaris knuffel.. dat gun ik andere kinderen ook!!