Een eerste herinnering

Milou Timmerman
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (127%)

Update: Het streefbedrag is binnen! Daarmee kan voor zowel de IC/HC als de MC een camera worden aangeschaft. Tevens kunnen daarmee maarliefst 600 ouders worden voorzien van een #eersteherinnering!  Dank aan alle donateurs! 

De actie loopt gewoon door, het opgehaalde geld wordt besteed aan fotopapier om nog meer ouders te voorzien van een eerste herinnering. 

 

Als leerling verpleegkundige loop ik stage op de afdeling Neonatologie in het WKZ. Daar zie ik een hele hoop mooie mensen die zich dagelijks inzetten voor de pasgeborenen. Ik maak kennis met baby’s die keihard strijden om mee naar huis te kunnen. Ik ontmoet de kersverse ouders die van de roze wolk zijn afgesleurd en zich nu sterk houden voor hun kindje. Dagelijks komen ze hun liefde brengen om vervolgens weer incompleet de afdeling te verlaten. Je kindje achterlaten, hoe zal dat zijn? Ik vraag het me regelmatig af maar kan alleen maar tot de conclusie komen dat deze ouders een enorme leegte moeten voelen.

Helaas kunnen we er niet voor zorgen dat de ouders hun kindje niet hoeven achter te laten, maar we kunnen ze wel iets tastbaars meegeven, een eerste herinnering. In deze wereld van digitale camera’s en telefoontjes worden nauwelijks meer afdrukken gemaakt. Met de Canon Zoemini kan een foto gemaakt worden die direct wordt uitgeprint. Met het ingezamelde geld wil ik voor de afdeling de Canon Zoemini kopen inclusief fotopapier. Zodat alle ouders direct een foto in handen krijgen en zo toch iets dichterbij hun kind kunnen zijn.

Mocht er een organisatie zijn die het fotopapier maandelijks wil sponsoren, dan zou dat helemaal geweldig zijn!

Alvast bedankt!
Liefs, Milou

 

 

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
26-12-2019 | 22:12
24-12-2019 | 21:34 Top idee!!
24-12-2019 | 20:52 Ik weet wat het is om je kindje niet direct te kunnen vast houden na de geboorte. Zo een foto had ik zeker gewaardeerd! Mooie actie!
22-12-2019 | 23:21 Het is mooie liefdevolle aktie!
22-12-2019 | 21:41
Bekijk alle

Het streefbedrag is binnen!

23-12-2019 | 11:11  De eerste 500,- euro is binnen. Daarmee kan zowel voor de IC/HC als voor de MC een camera worden aangeschaft. Van het overige geld wordt fotopapier gekocht waarmee we al ruim 600 ouders kunnen voorzien van een eerste herinnering! Aan alle donateurs, ontzettend bedankt!   
Lees meer