Steun Lot de Marmot: educatief medisch speelgoed

Fieke Terstappen
van totaal € 7.000 (47%)

Kinderen zijn slim en begrijpen best veel, maar hebben vaak nog geen uitleg gehad op school over hoe hun lichaam in elkaar zit. Waar zit welk orgaan, welke organen heb je uberhaupt en waarom zijn ze belangrijk en wat doen ze? Door dit op een spelende manier aan ze uit te leggen kunnen we ze helpen met de verwerking van hun ziekte en de gevolgen ervan. Dit willen we doen door educatief medisch speelgoed te ontwikkelen in de vorm van 'Lot de Marmot'. Helaas valt dit buiten de reguliere zorgbudgetten en daarom hebben we jouw hulp nodig. Help je mee? 

Lot de Marmot
Wij gebruiken hierbij het beeld van een Marmot die aansluit bij de dierthema’s van het Wilhelmina kinderziekenhuis. Lot de Marmot is heerlijk zacht om mee te kroelen, maar ook erg interessant om het lichaam mee te onderzoeken. Stoere Lot is dol op het beklimmen van bergen. Deze bergen staan symbool voor het bedwingen van een ziekte en de gevolgen ervan op latere leeftijd.

Het speelgoed
Het duurzame en lokaal geproduceerde speelgoed gaat kinderen op een speelse manier laten zien waar de organen in hun lichaam zitten en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dit zal in diverse vormen ontwikkeld worden, van kleurplaten en knip-en plakplaten tot houten legpuzzels, “dr. Bibber” en 3D-beeldjes waar organen in en uit kunnen worden gehaald. Het speelgoed is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Lot leent zich voor patiëntjes, familieleden en voor onderwijs op scholen en kinderdagverblijf. Bijvoorbeeld binnen een project of een themaweek ‘Mijn lijf’ of ‘De dokter in de klas’.

Hoe kun je ons helpen?
Dit project is een initiatief van Bas Veersema, Freek Hoebeek, Fieke Terstappen en Titia Lely (allen onderzoekers binnen de divisie Vrouw en Baby met een focus op het vroege leven). We zijn al begonnen met speelgoed-demo’s, maar hebben financiële ondersteuning nodig om Lot de Marmot verder te laten groeien. De donaties zullen gebruikt worden om onderwijsmateriaal te ontwikkelen dat past bij verschillende leeftijden. Help je mee om Lot de berg over te klimmen? Doneer dan of start je eigen actie. Dank je wel! 

Bekijk alle
21-06-2022 | 10:23
19-04-2022 | 12:05 Het was zo makkelijk met de QR code en een goed initiatief
17-03-2022 | 08:26
04-02-2022 | 08:15 Mooi initiatief!
24-11-2021 | 20:39 Goed initiatief en waardevol voor kinderen.
Bekijk alle

Update!

17-10-2021 | 16:15 Hartelijk dank voor alle donaties! Hier zijn we enorm blij mee en hebben we de eerste illustraties kunnen maken met hulp van Merlou Visual Storytelling (https://merlou.nl/). Uiteraard konden we niet wachten met het delen van deze mooie beelden! Onze eerste stap wordt een mooi puzzelboekje die werking van diverse organen gaat uitleggen. We kunnen nog steeds jullie steun gebruiken om dit mogelijk maken. Helpen jullie ons mee?    
Lees meer