Buffelen voor zieke kindjes

Iris Nijkamp
van totaal € 2.000 (40%)
Dit is onze lieve Jorg, vlak na zijn operatie in 2018 in het WKZ. Toen hadden we inmiddels een heel traject achter de rug met ziekenhuisbezoeken, opnames, een eerdere operatie en behandelingen.

Het begon toen hij 5 weken oud was, met een zogenaamde 'ALTE': Apparent Life Threatening Event. Ik wilde hem uit z'n wiegje tillen toen hij in m'n armen flauwviel. Een grauw gezichtje, z'n lichaampje slap en levenloos en hij leek niet meer te ademen. Ik had m'n kindje vast, meer dood dan levend. Tegelijkertijd ging er een knop om: 112 bellen, nu! Met loeiende sirenes kwam de ambulance en werden we voor het eerst in ons leven naar een kinderziekenhuis gebracht. Er volgden nog veel bezoeken en behandelingen: Jorg heeft de pech gehad om geboren te worden met een gaatje in z'n slokdarm en luchtpijp. Gelukkig heeft dit verhaaltje een goed einde, want inmiddels is hij met goed resultaat geholpen en hebben we een gezonde en vrolijke Jorg.

Wat me raakte tijdens onze ziekenhuisbezoeken, was de oprechte aandacht, tijd en zorg van het medisch personeel. Want, het is nogal wat, je kind 'uit handen geven' aan vreemden. Die liefdevolle aandacht valt als een warme deken over je heen. Dat is wat je nodig hebt, zowel als kind als ouder. Dik respect voor alle mensen die dit iedere dag met zoveel toewijding doen. 

Tsja, en deze prachtige zorg kun je toch alleen maar (onder)steunen? Want niet alleen Jorg, maar alle kindjes verdienen de allerbeste zorg! 

Al een tijdje staat meedoen aan een Strong Viking Run op m'n bucketlist. En nu gaat het gebeuren: in april 2020 ga ik 13 km rennen, kruipen, hangen, zweven door water, modder en hindernissen. Peanuts vergeleken met de strijd die zieke kindjes iedere dag moeten leveren. En het mooie is: ook jij kunt helpen, je hoeft alleen maar even op de 'doneer' button te klikken. Want ik wil een hoop doekoes ophalen met deze actie voor het WKZ: € 2.000,- moet lukken! Het geld dat ik ophaal, gebruikt het WKZ bijv. om kindjes na een operatie een knuffeltje te geven, zodat ze de narigheid even kunnen vergeten. Of voor onderzoek naar kindjes die geboren worden met een hartafwijking.

Help je mee? Dank je wel! xxx
Bekijk alle
08-03-2020 | 17:40
27-02-2020 | 11:14
26-02-2020 | 10:53 You go girl!!!
02-12-2019 | 16:08 Superactie Iris! Zet 'm op!!
23-11-2019 | 20:35