De nalatenschap van Oliver de Boer aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Oliver de Boer
Qr
van totaal € 1.000 (0%)

Oliver de Boer is in zijn kinderjaren regelmatig als patiënt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) geweest en wil het kinderziekenhuis iets moois nalaten.

 

Hij wil graag iets nalaten waar de chronisch zieke kinderen die al jaren in het ziekenhuis komen, ook echt behoefte aan hebben. Daarom heeft hij de Kinderraad van het WKZ om advies gevraagd. Samen met de kinderen heeft Oliver vier projecten geselecteerd waar de nalatenschap aan besteed mag worden:

 

Project 1: Een Arcadehal met flipperkast, airhockeytafel, tafelvoetbal en pooltafel

Een echte Arcadehal met hierin o.a. een airhockeytafel, voetbaltafel, flipperkast en dance machine is een ultieme wens van de kinderen.

 

Project 2: Een (mobiele) kookfaciliteit

Een mobiele kookfaciliteit waar kinderen in die langdurig zijn opgenomen met hun ouders kunnen koken en bakken.  

 

Project 3: Qwiek-up – ontspanning en afleiding door beelden, filmpjes, muziek

De Qwiek-up is een soort beamer die op het plafond of op de muur ontspannende of juist wat meer actieve beelden met muziek kan afspelen die kinderen afleiden tijdens een ziekenhuisopname en kunnen helpen zich goed te ontspannen tijdens een medische handeling.

 

Project 4: Interactieve dino’s

De interactieve dino is een robot-dinosaurus, bedoeld om zieke kinderen af te leiden. Dankzij de dino’s zijn de kinderen minder gespannen en kan het personeel makkelijker bloedprikken, een sonde aanleggen of een katheter inbrengen.

 

Oliver heeft aangegeven dat hij in plaats van bloemen graag een gift voor de realisatie van deze projecten wenst. Olivers zus Anouk, zal door het WKZ op de hoogte worden gehouden over de uiteindelijke besteding van de nalatenschap. 

 

Doneren kan heel eenvoudig door op ‘Doneer nu’ te klikken. Mede namens de kinderen in het WKZ alvast heel hartelijk dank!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.