Op de NICU een uitgerust gevoel: gun het personeel een powernapstoel

Roliene Fluit
van totaal € 5.985 (100%)

Drie jaar geleden stond onze wereld stil toen onze dochter Esmee zonder hartslag via een spoedkeizersnede ter wereld kwam. Op de NICU vocht zij voor haar leven. Het NICU-personeel heeft elke minuut van de dag zo goed voor onze dochter en voor ons gezorgd dat wij ondanks alle spanning met een warm gevoel terugdenken aan de drie weken die wij uren naast het bedje van onze dochter zaten. Elke verschoon- en voedingssessie werd er zo zorgvuldig en rustig met onze kwetsbare dochter omgegaan. Elke vraag van ons werd liefdevol beantwoord, elk onderzoek werd rustig en begrijpelijk uitgelegd, ze zagen het als er voor mij een kussentje, voetenbankje of bekertje water nodig was. Ik hoefde er niet eens om te vragen. Nooit kregen wij het gevoel dat het “even” niet uitkwam en dat terwijl de werkdruk enorm is. Vanwege onze enorme dankbaarheid en de confrontatie met de fysieke en mentale werkdruk die dit onregelmatige en zware werk heeft op de NICU-medewerkers zet ik mij in om de door hen zo gewenste powernapstoel te realiseren. 

 

Neonatologie Intensive Care Unit

De NICU is de intensive care voor baby’s. Op deze afdeling brengen de meest kwetsbare baby’tjes hun eerste tijd op de wereld door. Baby’s met een hele moeilijke start, baby’s met aangeboren afwijkingen en baby’s die veel te vroeg zijn geboren worden hier 24/7 verzorgd door het NICU-personeel. Met ontzettend veel passie en liefde verzorgen de NICU-medewerkers niet alleen de zieke kinderen, maar ondersteunen zij ook de ouders die zich grote zorgen maken om hun meest dierbare bezit.

Werk NICU-medewerkers van onschatbare waarde

Het werk van de NICU-medewerkers in deze voor ouders en kinderen zo moeilijke tijd is van onschatbare waarde. Natasja Froger liet in een prachtige aflevering van Five Days Inside ook zien hoe bijzonder de mensen zijn die op deze afdeling werken. Zelf heb ik dat ook ondervonden. Op 22 april 2022 is het exact drie jaar geleden dat onze dochter Esmee ter wereld kwam. Zij heeft de eerste 3 weken van haar leven op de NICU gelegen vanwege ernstig zuurstofgebrek tijdens de bevalling. In die periode heb ik ervaren hoe de medewerkers ook op de meest hectische, kwetsbare en emotionele momenten in staat zijn om liefdevolle en fantastische zorg te verlenen.

Powernapstoel voor zorgpersoneel

Na vier weken mocht mijn dochter – kerngezond – het Wilhemina Kinderziekenhuis verlaten, maar haar bedje werd meteen overgenomen door een ander kindje. Want onze dochter is natuurlijk geen bijzonder geval: heel veel kindjes en ouders komen in aanraking met de NICU. Helaas zijn er maar een beperkt aantal bedjes beschikbaar, waardoor de afdeling altijd vol is en er zelfs een tekort aan bedjes is. Door de gevolgen van COVID en door bezuinigingen op de zorg is een steeds meer oplopende werkdruk voor het personeel ontstaan waardoor een powernapstoel nog meer gewenst is. Met zo’n stoel kunnen zij in hun pauze genieten van een écht rustmoment en zijn zij beter uitgerust en vitaler, zodat zij ook in tijden van een enorm hoge werkdruk de meest kwetsbare baby’tjes én hun ouders van de meest liefdevolle zorg kunnen voorzien! Zo’n stoel kan niet worden betaald uit het zorgbudget van het WKZ. Er is € 6.700,- nodig om de door het NICU-personeel uitgekozen powernapstoel via deze actie te kunnen bekostigen.

Hartelijke groet,

Roliene en Esmee

Bekijk alle
17-09-2022 | 11:36
06-09-2022 | 22:50 Opbrengst van de emballagezuil waarin klanten hun statiegeld bonnetje hebben gedaan
31-08-2022 | 00:09 Laatste loodje
26-08-2022 | 17:36
15-08-2022 | 19:52
Bekijk alle

De Nieuwsbode - Kinderwinkels in Zeist organiseren op 2 juli speciale activiteiten!

27-06-2022 | 08:58 Afgelopen vrijdag stond er een mooi artikel in De Nieuwsbode in Zeist over deze mooie actie. Lees hieronder het artikel:   Op zaterdag 2 juli organiseren diverse kinderwinkels in Zeist leuke activiteiten waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. Zo zal kinderkapper SparXX op allerlei manieren haren invlechten of haar stylen met verschillende kleuren gel. Bij Rozemarijn kan iedereen tussen 11.00 uur en 16.00 uur buiten met wol, water en zeep een kleurrijk vilten armbandje komen maken. Aan dit armbandje kan een toepasselijk bedeltje worden gehangen. Tweedehands kinderkledingwinkel Bengels verkoopt een gezellig bellenblaaspakketje. En op de markt, tegenover de Handyman en naast de H&M, kunnen jong & oud door het doen van een kleine donatie mooie voetbalprijzen, zoals een officiële WK-bal, een Ajax-balletje en een shirt van het Nederlands Elftal, winnen als er raak wordt geschoten in de gatengoal. Ook bij Saartje Prum, Stoer & Lief en Pure Mama staan op 2 juli collectebussen waar u contant of door middel van het scannen van de QR-code met uw telefoon een donatie kunt doen. Uw donatie komt direct op een speciale rekening terecht die in beheer is bij het ziekenhuis. Met de opbrengst wordt een powernapstoel voor de zorgmedewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gekocht. De powernapstoel komt te staan op de afdeling neonatologie waar de intensive care voor baby’s is. Op deze afdeling brengen de baby’s met een hele moeilijke start, baby’s met aangeboren afwijkingen en baby’s die veel te vroeg zijn geboren hun eerste tijd op de wereld door. U kunt zich voorstellen dat het werken met de meest kwetsbare baby’tjes niet alleen fysiek maar ook mentaal heel zwaar is en daarom zou het prachtig zijn als we met zijn allen een powernapstoel aan het personeel kunnen geven! Wilt u meer weten over de actie of nu al een donatie doen dat kan via de website www.actievoorwkz.nl/powernapstoelnicu. https://www.denieuwsbode.nl/nieuws/overig/835426/kinderwinkels-in-zeist-organiseren-op-2-juli-speciale-activiteiten-
Lees meer