Marathon Berlijn voor nog betere ondersteuning ouders Neonatologie

Willem de Vries

Nog te gaan

Normal 84ce58808e819907cb7d122289dc53291867e7fb
Qr
van totaal € 7.500 (102%)

Mijn naam is Willem de Vries en ik werk als kinderarts-neonatoloog op de afdeling Neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht). Op 26 september 2021 ga ik de marathon van Berlijn lopen. Ik ben vol in training en heb er alle vertrouwen in de marathon uit te lopen. Deze uitdaging wil ik graag verbinden aan een goed doel: een app, speciaal voor ouders van kindjes op de afdeling Neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, als hulpmiddel voor een nog betere ondersteuning.

Ouders in hun kracht zetten
Ouder worden van een baby met een moeilijke start geeft veel stress. Op onze afdeling kunnen ouders, omdat hun kindje ziek is, niet zo voor hun kindje zorgen als ze zouden willen. Zij zijn bang de controle kwijt te raken en bang voor verlies. Het is een enorm moeilijke en kwetsbare tijd. Het is onze taak om deze ouders bij te staan, in hun kracht te zetten, goed te informeren en zo veel mogelijk te betrekken. Want ouder zijn van hun kind, dat kunnen alleen zij. Hierbij kan een app zoals NeoZorg helpen.

Wat is Neozorg?
NeoZorg is een digitaal platform, speciaal ontwikkeld voor ouders met een baby op een NICU, High Care, of Medium Care afdeling. Het bevat onder andere een dagboekfunctie om zelf de ontwikkeling van hun kindje bij te houden. De verpleegkundigen kunnen foto’s en video’s uploaden van hun kind voor als de ouders er even niet zijn en alle afspraken kunnen daarin bijgehouden worden. Daarnaast biedt het platform uitgebreid deskundige informatie over onze eigen afdeling, uitleg over alles wat zich met hun kindje voor kan doen en wat zij dus eventueel kunnen verwachten.

Help mee
Met jullie bijdrage hopen wij de app te kunnen aanschaffen, te introduceren op de afdeling en het beheer van het eerste jaar te kunnen financieren om zo ouders nog beter in hun kracht te kunnen zetten. Mocht de marathon in Berlijn niet doorgaan in verband met corona ga ik op 26 september een marathon rond het Wilhelmina Kinderziekenhuis lopen als alternatief.

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage en steun! 

Willem de Vries

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
25-09-2021 | 23:18 Super mooi initiatief Willem! Belangrijk om ouders nog beter te indersteunen, na de moeilijke start van hun baby, want dat helpt onze kwetsbare kinderen op weg naar betere toekomst! Winst aan het begin van het leven, is winst voor de rest van het leven! Zet hem op morgen!! Grt Manon
25-09-2021 | 22:50
25-09-2021 | 16:12
25-09-2021 | 08:20
24-09-2021 | 21:09
Bekijk alle

Op naar Berlijn!

23-09-2021 | 16:03 De voorbereiding en training zit er op. Vrijdag vertrek ik naar Duitsland en zondag is het zover. Ik ben gemotiveerder dan ooit. Niet alleen zorgt het lopen voor een goed doel bij mij voor extra motivatie, ook op de afdeling zorgt het voor een positieve vibe. Zowel bij medewerkers als bij ouders van patiëntjes. De reacties zijn hartverwarmend. De zorg die wij leveren wordt al hoog gewaardeerd, maar dat de app waarvoor ik loop deze zorg nog verder kan verbeteren, daar is iedereen enthousiast over. En dat geeft mij natuurlijk nog weer extra ‘brandstof’ in Berlijn! Bij deze wil ik dan ook graag iedereen heel hartelijk danken voor de steun. Ik draag het met me mee tijdens het lopen. In het bijzonder ook veel dank aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zij hebben mij enorm geholpen deze actie op te zetten. Hun logo prijkt dan ook op mijn shirt aanstaande zondag.   Ik moet de marathon natuurlijk nog lopen, maar al met al is het voor mij nu al een bijzondere ervaring die mij veel voldoening geeft. Ik kan het iedereen dan ook van harte aanraden om een keer een dergelijke actie op te zetten samen met Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis. Geloof me, het is de inspanning in meerdere opzichten dubbel en dwars waard. Berlijn, here I come!     Willem de Vries   P.S. Dankzij alle fantastische donaties zijn we hard op weg naar het streefbedrag van 7.500 euro. Maar we zijn er nog niet en meer zou nog mooier zijn. Super als je nog wilt bijdragen of anderen wilt enthousiasmeren om te doneren. Bij voorbaat veel dank!      
Lees meer