Steun Lot de Marmot: educatief medisch speelgoed

Fieke Terstappen
van totaal € 7.000 (57%)

Kinderen zijn slim en begrijpen best veel, maar hebben vaak nog geen uitleg gehad op school over hoe hun lichaam in elkaar zit. Waar zit welk orgaan, welke organen heb je uberhaupt en waarom zijn ze belangrijk en wat doen ze? Door dit op een spelende manier aan ze uit te leggen kunnen we ze helpen met de verwerking van hun ziekte en de gevolgen ervan. Dit willen we doen door educatief medisch speelgoed te ontwikkelen in de vorm van 'Lot de Marmot'. Helaas valt dit buiten de reguliere zorgbudgetten en daarom hebben we jouw hulp nodig. Help je mee? 

Lot de Marmot
Wij gebruiken hierbij het beeld van een Marmot die aansluit bij de dierthema’s van het Wilhelmina kinderziekenhuis. Lot de Marmot is heerlijk zacht om mee te kroelen, maar ook erg interessant om het lichaam mee te onderzoeken. Stoere Lot is dol op het beklimmen van bergen. Deze bergen staan symbool voor het bedwingen van een ziekte en de gevolgen ervan op latere leeftijd.

Het speelgoed
Het duurzame en lokaal geproduceerde speelgoed gaat kinderen op een speelse manier laten zien waar de organen in hun lichaam zitten en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dit zal in diverse vormen ontwikkeld worden, van kleurplaten en knip-en plakplaten tot houten legpuzzels, “dr. Bibber” en 3D-beeldjes waar organen in en uit kunnen worden gehaald. Het speelgoed is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Lot leent zich voor patiëntjes, familieleden en voor onderwijs op scholen en kinderdagverblijf. Bijvoorbeeld binnen een project of een themaweek ‘Mijn lijf’ of ‘De dokter in de klas’.

Hoe kun je ons helpen?
Dit project is een initiatief van Bas Veersema, Freek Hoebeek, Fieke Terstappen en Titia Lely (allen onderzoekers binnen de divisie Vrouw en Baby met een focus op het vroege leven). We zijn al begonnen met speelgoed-demo’s, maar hebben financiële ondersteuning nodig om Lot de Marmot verder te laten groeien. De donaties zullen gebruikt worden om onderwijsmateriaal te ontwikkelen dat past bij verschillende leeftijden. Help je mee om Lot de berg over te klimmen? Doneer dan of start je eigen actie. Dank je wel! 

Bekijk alle

Leer met Lot: kom je ook op zondag ochtend 2 Juni? 

27-03-2024 | 21:26 Tijdens een onderwijsochtend leggen we in 30 minuten uit hoe een orgaan werkt en hoe organen samenwerken.   Dus komen jij en je ouders zondag 2 juni ook naar het WKZ kindertheater? Vooraf en nadien kunnen jullie kennis maken met Lot en is er ook wat lekker te drinken en eten.    De doelgroep is 5-9 jaar (met ouders) Aanvang: 10.30 Lokatie: WKZ kindertheater - begane grond WKZ via hoofdingang, achter kantine  Kosten: ten behoeve van verder digitale onderwijsontwikkeling voor zieke en gezonde kinderen 3 euro  Je kan ook natuurlijk alvast ter voorbereiding het boekje kopen via deze website, nu in de aanbieding voor 14,95 Bij vragen email adres:  lotdemarmot@umcutrecht.nl  
Lees meer