Op de NICU een uitgerust gevoel: gun het personeel een powernapstoel

Roliene Fluit
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.985 (100%)

Drie jaar geleden stond onze wereld stil toen onze dochter Esmee zonder hartslag via een spoedkeizersnede ter wereld kwam. Op de NICU vocht zij voor haar leven. Het NICU-personeel heeft elke minuut van de dag zo goed voor onze dochter en voor ons gezorgd dat wij ondanks alle spanning met een warm gevoel terugdenken aan de drie weken die wij uren naast het bedje van onze dochter zaten. Elke verschoon- en voedingssessie werd er zo zorgvuldig en rustig met onze kwetsbare dochter omgegaan. Elke vraag van ons werd liefdevol beantwoord, elk onderzoek werd rustig en begrijpelijk uitgelegd, ze zagen het als er voor mij een kussentje, voetenbankje of bekertje water nodig was. Ik hoefde er niet eens om te vragen. Nooit kregen wij het gevoel dat het “even” niet uitkwam en dat terwijl de werkdruk enorm is. Vanwege onze enorme dankbaarheid en de confrontatie met de fysieke en mentale werkdruk die dit onregelmatige en zware werk heeft op de NICU-medewerkers zet ik mij in om de door hen zo gewenste powernapstoel te realiseren. 

 

Neonatologie Intensive Care Unit

De NICU is de intensive care voor baby’s. Op deze afdeling brengen de meest kwetsbare baby’tjes hun eerste tijd op de wereld door. Baby’s met een hele moeilijke start, baby’s met aangeboren afwijkingen en baby’s die veel te vroeg zijn geboren worden hier 24/7 verzorgd door het NICU-personeel. Met ontzettend veel passie en liefde verzorgen de NICU-medewerkers niet alleen de zieke kinderen, maar ondersteunen zij ook de ouders die zich grote zorgen maken om hun meest dierbare bezit.

Werk NICU-medewerkers van onschatbare waarde

Het werk van de NICU-medewerkers in deze voor ouders en kinderen zo moeilijke tijd is van onschatbare waarde. Natasja Froger liet in een prachtige aflevering van Five Days Inside ook zien hoe bijzonder de mensen zijn die op deze afdeling werken. Zelf heb ik dat ook ondervonden. Op 22 april 2022 is het exact drie jaar geleden dat onze dochter Esmee ter wereld kwam. Zij heeft de eerste 3 weken van haar leven op de NICU gelegen vanwege ernstig zuurstofgebrek tijdens de bevalling. In die periode heb ik ervaren hoe de medewerkers ook op de meest hectische, kwetsbare en emotionele momenten in staat zijn om liefdevolle en fantastische zorg te verlenen.

Powernapstoel voor zorgpersoneel

Na vier weken mocht mijn dochter – kerngezond – het Wilhemina Kinderziekenhuis verlaten, maar haar bedje werd meteen overgenomen door een ander kindje. Want onze dochter is natuurlijk geen bijzonder geval: heel veel kindjes en ouders komen in aanraking met de NICU. Helaas zijn er maar een beperkt aantal bedjes beschikbaar, waardoor de afdeling altijd vol is en er zelfs een tekort aan bedjes is. Door de gevolgen van COVID en door bezuinigingen op de zorg is een steeds meer oplopende werkdruk voor het personeel ontstaan waardoor een powernapstoel nog meer gewenst is. Met zo’n stoel kunnen zij in hun pauze genieten van een écht rustmoment en zijn zij beter uitgerust en vitaler, zodat zij ook in tijden van een enorm hoge werkdruk de meest kwetsbare baby’tjes én hun ouders van de meest liefdevolle zorg kunnen voorzien! Zo’n stoel kan niet worden betaald uit het zorgbudget van het WKZ. Er is € 5.985,- nodig om de door het NICU-personeel uitgekozen powernapstoel via deze actie te kunnen bekostigen.

Hartelijke groet,

Roliene en Esmee

Bekijk alle
13-11-2022 | 13:40
17-09-2022 | 11:36
06-09-2022 | 22:50 Opbrengst van de emballagezuil waarin klanten hun statiegeld bonnetje hebben gedaan
31-08-2022 | 00:09 Laatste loodje
26-08-2022 | 17:36
Bekijk alle

De powernapstoel staat er!!

21-11-2022 | 10:40 De wervingsactie is geslaagd, want de zorgmedewerkers van de afdeling neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht beschikken inmiddels over de door hun zo gewenste powernapstoel. De medewerkers zijn er ontzettend blij mee.   Voor de één betekent het feit dat de stoel er is een prikkelarme pauze in een ruimte waar zij zeker weten dat ze niet worden gestoord. Voor de ander biedt de powernapstoel de mogelijkheid om de nachtdienst fit door te komen, door voorafgaand aan de dienst, tijdens de dienst en na de nachtdienst even te powernappen. Ook maken een aantal Long-Covid medewerkers al dankbaar gebruik van de stoel tijdens hun re-integratie.  Ik wil alle donateurs bedanken die een bijdrage hebben geleverd online of door wat in een collectebus te doen. Ook wil ik iedereen bedanken die heeft geholpen met het organiseren van verschillende activiteiten in Zeist waarvan de opbrengst naar de stoel is gegaan. Er kan met recht gezegd worden dat we de stoel met elkaar aan de zorgmedewerkers hebben gegeven.  Groet, Roliene Fluit
Lees meer