Marathon Berlijn voor nog betere ondersteuning ouders Neonatologie

Willem de Vries
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 7.500 (113%)

Mijn naam is Willem de Vries en ik werk als kinderarts-neonatoloog op de afdeling Neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht). Op 26 september 2021 ga ik de marathon van Berlijn lopen. Ik ben vol in training en heb er alle vertrouwen in de marathon uit te lopen. Deze uitdaging wil ik graag verbinden aan een goed doel: een app, speciaal voor ouders van kindjes op de afdeling Neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, als hulpmiddel voor een nog betere ondersteuning.

Ouders in hun kracht zetten
Ouder worden van een baby met een moeilijke start geeft veel stress. Op onze afdeling kunnen ouders, omdat hun kindje ziek is, niet zo voor hun kindje zorgen als ze zouden willen. Zij zijn bang de controle kwijt te raken en bang voor verlies. Het is een enorm moeilijke en kwetsbare tijd. Het is onze taak om deze ouders bij te staan, in hun kracht te zetten, goed te informeren en zo veel mogelijk te betrekken. Want ouder zijn van hun kind, dat kunnen alleen zij. Hierbij kan een app zoals NeoZorg helpen.

Wat is Neozorg?
NeoZorg is een digitaal platform, speciaal ontwikkeld voor ouders met een baby op een NICU, High Care, of Medium Care afdeling. Het bevat onder andere een dagboekfunctie om zelf de ontwikkeling van hun kindje bij te houden. De verpleegkundigen kunnen foto’s en video’s uploaden van hun kind voor als de ouders er even niet zijn en alle afspraken kunnen daarin bijgehouden worden. Daarnaast biedt het platform uitgebreid deskundige informatie over onze eigen afdeling, uitleg over alles wat zich met hun kindje voor kan doen en wat zij dus eventueel kunnen verwachten.

Help mee
Met jullie bijdrage hopen wij de app te kunnen aanschaffen, te introduceren op de afdeling en het beheer van het eerste jaar te kunnen financieren om zo ouders nog beter in hun kracht te kunnen zetten. Mocht de marathon in Berlijn niet doorgaan in verband met corona ga ik op 26 september een marathon rond het Wilhelmina Kinderziekenhuis lopen als alternatief.

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage en steun! 

Willem de Vries

Bekijk alle
24-10-2021 | 02:36
05-10-2021 | 11:19 Fantastische prestatie voor een mooi doel! Gefeliciteerd!
03-10-2021 | 14:31 Fijn dat je op Maggie haar verjaardag de marathon loopt! Hoop dat de spierpijn mee viel
02-10-2021 | 09:54
01-10-2021 | 14:45
Bekijk alle

Het is gelukt!

26-09-2021 | 21:32 Beste allen, Het is gelukt! Ik heb de Marathon van Berlijn uitgelopen. Het was een fantastische ervaring.Wat een evenement. Het begin ging fantastisch. Ik ging toch weg (beetje optimistisch) op een tijd van net onder de 4 uur. Maar het was te warm daarvoor bleek later. Vanaf 8 km heb ik besloten dat plan te verlaten en hem goed uit te lopen en vooral te genieten en dat is gelukt. Vanaf 25 km kreeg ik ook nog echt pijn in mijn bovenbenen, maar ik heb hem uiteindelijk heerlijk uitgelopen. En uiteindelijk in 4.59.03u gefinisht, tegelijk met mijn zwager. Ik zie terug op een fantastisch traject, zeker om dit voor het goede doel te hebben gedaan. Dank voor al jullie support en ook het geduldig luisteren naar mijn verhalen.En nu aan de gang met de NeoZorg-app.Willem
Lees meer