Minibieb voor het Kinder Comfort Team

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 1.200 (157%)

Ieder academisch ziekenhuis heeft een Kinder Comfort Team: een team dat met liefde de families waarvan een kind met een ernstige aandoening, waaraan het op termijn zal overlijden, te ontzorgen. Een team dat soms al vanaf een vroeg moment in de ziekte met het gezin meeloopt. Probeert te helpen met het regelen van zorg op maat in de thuissetting. En - als het zover is - alles probeert te regelen voor het kind om thuis op een rustige manier afscheid te kunnen nemen.


Minibieb

Het is van groot belang om de kinderen zelf, ouders en broertjes en zusjes een realistisch beeld te geven over de dood. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Voor jong en oud zijn er boeken die kunnen helpen bij het begrip van de dood of later in de rouwverwerking. Het is begrijpelijk als het lastig is om daar de juiste woorden voor te vinden. Dan is het fijn als je er (samen) over kunt lezen.  Daarom willen we graag een minibieb aanleggen, zodat kinderen, ouders en broertjes en zusjes kunnen lezen als ze daar zelf klaar voor zijn. 

Helaas is hier geen geld beschikbaar voor en doen we een beroep op jou! We hebben in totaal € 1.200,- om zo'n 60 boeken te kunnen kopen. Voor een donatie van € 20,- kunnen wij 1 boek aanschaffen. Help je mee om dit prachtige project te realiseren? Namens iedereen bij het Kinder Comfort Team en alle gezinnen: dank je wel!