Actiedag op OBS de Bongerd

22-04-2022 | 16:24

Vandaag waren de Koningsspelen op vele basisscholen in Nederland. Zo ook op openbare basisschool de Bongerd in Apeldoorn. Tijdens de Koningsspelen werden vele spelletjes gedaan zoals zaklopen, blikwerpen, domino en een zo hoog mogelijke toren bouwen.

Maar een activiteit stond al in het teken van het goede doel. De dagen vooraf werden er glazen potjes ingezameld om deze vandaag te kunnen verven om zo als sfeervol waxinelichtjeshouder een nieuw leven tegemoet te gaan. Aan het einde van de dag mochten de ouders het kunstwerk van hun kinderen dan tegen elk aannemelijk bod mee naar huis nemen.

Maar Stichting ouders van de Bongerd (SOB) had ook bedacht dat iedereen 2 dingen van huis mocht meenemen om te verkopen voor het goede doel. De items mochten niet meer dan 2 euro kosten en aan het einde van de schooldag gingen dan ook vele dingen met iemand anders mee naar huis.

Deze actie van de Bongerd heeft maar liefst € 254,61 opgebracht! En dat is niet alles wat de Bongerd doet. Ze zijn ook al sinds het begin van de actie een flesseninzamelpunt en ouders en leerlingen weten de weg al goed te vinden naar de statiegeldbakken die er in de school staan.

Namens de flessenrovers en het Wilhelmina kinderziekenhuis hartelijk dank! En ondanks dat we ons doel hebben gehaald blijven de statiegeld inleverpunten nog t/m 1 juni op school staan 😊Want er is in totaal nu ongeveer 40% van het bedrag bij elkaar, dus we zetten door!