Interactieve wand afdeling Panda

Streefbedrag behaald
van totaal € 10.782 (100%)

Op verpleegafdeling Panda liggen kinderen van 0 tot en met 18 jaar die komen voor een operatie, onderzoek of behandeling van neurologische aandoeningen. In de behandelkamer op de afdeling verrichten we verpleegkundige handelingen (bijvoorbeeld voorbereiding OK, infuus prikken), wat vaak een spannend moment is voor kinderen, ouders/ verzorgers en broertjes en zusjes. We doen er alles aan om het ziekenhuisbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen met zo min mogelijk stress, angst of pijn. Afleiding tijdens de handeling kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom willen we de huidige witte, kale muur graag omtoveren tot een interactieve wand. 

Op onze afdeling krijgen de kinderen de beste medische zorg. Zorgbudgetten zijn echter (steeds meer) beperkt. Extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een dergelijke interactieve wand, kunnen niet uit dit budget betaald worden. Daarom zetten wij ons in voor dit project. Niemand is vrijwillig in het ziekenhuis; als je er dan toch bent, verdien je de allerbeste zorg en behandeling in een omgeving waarin je je fijn voelt. Het doel van de interactieve wand is om een prettige omgeving te creëren voor kinderen, ouders en broertjes & zusjes, waarbij het kind kan worden afgeleid, troost kan vinden en angst kan worden beperkt. 

Hoe kun jij ons helpen?
Wij willen de interactieve wand op afdeling Panda graag zo snel mogelijk realiseren. Daarvoor starten wij als personeel zelf acties, maar hebben wij ook jouw hulp nodig. Samen denken wij dat dit gaat lukken! Help je ook mee?

  • Doe een donatie: iedere donatie, groot of klein, is zeer welkom.
  • Start een eigen (sponsor)actie, zoals een sponsorloop, sporttoernooi, flesseninzamelactie of inzameling tijdens een jubileum of verjaardag.
  • Breng het project onder de aandacht bij school, sportclub of serviceclub.
Bekijk alle
30-05-2022 | 11:20
30-05-2022 | 10:27
26-05-2022 | 13:22 Door mijn metabole ziekte, lig ik regelmatig op afdeling panda. Zo'n interactieve wand zou mij enorm helpen bij de handelingen die moeten gebeuren zoals prikken en t zetten van een infuus. Minder eng en spannend. Net als voor de vele andere kinderen die op deze afdeling komen.
24-05-2022 | 23:21 Ik heb zelf als kind twee keer geopereerd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een spannende gebeurtenis wat veel impact heeft. Als een donatie kan bijdragen om het voor een kind wat minder spannend te maken, is dat een kleine moeite.
23-05-2022 | 13:48